Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

A szerszámgépek egyre gyorsabban fejlődnek

Ami még 10-15 évvel ezelőtt elképzelhetetlen volt, az ma már a mindennapi élet, a valóság. A szerszámgépek rengeteg fejlődésen mentek keresztül az első típusok megjelenése óta és lehetővé tették, hogy számos munkafolyamat jelentős mértékben felgyorsulhasson.

A Bosch cég az egyik legnagyobb gyártó ezen a téren és minőségi ütvefúróktól a legjobb körfűrészekig mindent gyártanak, amelyre az építőiparban szükség lehet. A „sima” ütvefúrókra úgy gondolunk, hogy egy ilyennek minden háztartásban lennie kell, ahol gyakoriak az építkezések és az ott lakók szeretnek barkácsolni. A hagyományos Bosch fúrógépek tulajdonképpen bármelyike megfelel az általános otthoni igényeknek, mivel remekül kidolgozott, megbízható és remek teljesítménnyel rendelkező gépekről van szó.

Elektronikus fordulatszám-szabályozásuk hihetetlenül pontos, gyorsbefogós tokmányuk 13 mm-es fúrószárig képes befogadni, amely szinte minden otthoni igényt képes kielégíteni. A nagyobb szabású projektekhez már érdemes a professzionális csoportból nézni ütvefúrót, mivel lehet, hogy oda már nagyobb fúrószár kell. A hagyományos tokmány kedvelői számára is tartogat a cég meglepetéseket. Ügyes megoldás az egyes gépek tetején kialakított övtartó, ami szükség esetén felszabadítja kezünket, ha gyorsan meg kell fogni valamit. Az ütvefúró gépekben a legtöbb esetben körmöstárcsás ütőmű van, ami a legtöbb falazóanyag fúrásához megfelelő.

A Bosch szerszámgépeknek talán ezek a fúrók a legnépszerűbb csoportja, azonban természetesen nem csak ilyeneket találhatunk a készleten. A szerszámgépek másik, igen népszerű családja a körfűrészek, amelyekből szintén minőségi választékot kapunk. A legújabb Bosch fűrész vágótárcsa fordulatszáma terheletlenül 2700/perc, amely elképesztő, ráadásul található a szerszámgépben egy elektronikus fék, mely a kapcsológomb elengedésének pillanatában szinte azonnal megállítja a vágótárcsát. Ennek fontos balesetvédelmi szerepe van, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni a szerszámgépek esetén. A modern szerszámgépek biztonságosak és remekül használhatók szinte mindenre.

Tartalomhoz tartozó címkék: szerszámgép