Weboldalunk használatával jóváhagyja
a cookiek használatát a Cookiek-kal
kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Termékek

Egy jó sarokcsiszolóval nem létezik lehetetlen

Egy jó sarokcsiszolóval nem létezik lehetetlen

Hogy mire jó egy sarokcsiszoló? Sok szakember svájci bicskájának számít ez a rendkívül népszerű szerszám, ami az elnevezésével ellentétben, korántsem a sarkok csiszolására lett kifejlesztve. Ez az elnevezés sokkal inkább a felépítésére utal.

Persze sokan csak „flexként“ emlegetik. A lényeg, hogy a két név ugyanazt az eszközt takarja. Nemcsak a műhelyekben és az ipari körülmények között vehetjük nagy hasznát, hanem otthoni felhasználás szempontjából is nagyszerű segítségnek számít. A felhasználási módjainak csak az szabhat határt, hogy milyen kiegészítőket vagy korongokat csatlakoztatunk a sarokcsiszolóhoz.

Vághatunk, csiszolhatunk követ, fémet, csempét, fát. Lyukfúrására is alkalmas, de még mini láncfűrésszé is átalakíthatjuk, ha sikerül beszerezni hozzá egy ilyen furfangos kiegészítőt. Mi alapján válasszunk sarokcsiszolót, hiszen ilyen esetben a bőség zavarával küszködhetünk, kezdve attól, hogy elektromos vagy akkus kivitelben szeretnénk-e dolgozni a szerszámmal?

Milyen a megfelelő sarokcsiszoló?

A tárcsa mérete is döntő lehet, mert választhatunk egy- vagy kétkezes flexet. Ha irányadóként használjuk ezeket a csoportosításokat, akkor a továbbiakban már elég az extrák alapján dönteni, amelyek kényelmesebbé, hatékonyabbá teszik a sarokcsiszoló használatát. Az akkus gépek mobilisak, a kábeles változatok költséghatékonyak. Előny lehet a szerszám nélküli tárcsa cseréje, de az olyan is sokat nyom a latba, mint a lágyindítás, az újraindításgátló funkció, a motorfék, a szénkefe nélküli motor, a vibráció csökkentésére szolgáló markolat.

Tartalomhoz tartozó címkék: sarokcsiszoló sarokcsiszoló vásárlás