Weboldalunk használatával jóváhagyja
a cookiek használatát a Cookiek-kal
kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Termékek

Kapálógépek hasznos funkciókkal

Kapálógépek hasznos funkciókkal

A földművelés mindig fáradságos munkának számított, egészen addig, amíg a technológia fejlődése révén, megjelentek a kapálógépek. A traktor után ekét kötni már régebben is megoldható volt, de a kisebb területek művelése ezt követően is sokáig emberi erővel történt.

A kapálógépek kompakt felépítése lehetővé teszi a kisebb kertekben, gazdaságokban történő földművelést, gyorsabban, minimális erőbefektetés mellett. A kérdés már csak az, hogy mely változattal járunk a legjobban? Ezt oly módon deríthetjük ki, hogy felmérjük a művelendő földterület adottságait. Elsősorban a méretre kell koncentrálnunk, a talajtípus és a domborzat pedig meghatározza a szükséges teljesítményét. Elvégre az sem mindegy, hogy sík vagy lejtős területet kívánunk fellazítani. Itt jönnek képbe a különféle tulajdonságok. Ezekkel az extrákkal személyre szabott munkavégzés kivitelezhető.

Milyenek az ideális kapálógépek?

Ha egy kisebb terület művelése a cél, akkor elegendő lehet egy elektromos példány teljesítménye. A hatótávot ilyenkor a hosszabbító kábel hossza határozza meg, szóval ezt érdemes számításba venni a vásárlás során. Ha komoly teljesítményre van szükség, akkor a többsebességes benzinmotoros kapálógépek közül kell szemezgetni, amivel előkészíthetjük a talajt a növényeknek. A legmodernebb változatok hátramenetbe is kapcsolhatóak, amivel kiküszöbölhető, az esetleges elakadás, illetve jelentősen megkönnyíti az eszköz irányítását. Választható fix és változtatható munkaszélességgel rendelkező modell is. A korszerű típusok természetesen a munkamélység állítást is támogatják.

Tartalomhoz tartozó címkék: kapálógépek profi kapálógépek